Emlakmania Emlak arayanlar icin dogru adres

Zondag, 12 Jul

Politiek Geert Wilders: Turkije, blijf weg bij ons, je bent niet welkom

Geert Wilders: Turkije, blijf weg bij ons, je bent niet welkom

Afdrukken PDF
,,Wij willen niet meer, maar mínder islam. Dus Turkije, blijf weg bij ons, je bent hier niet welkom.'' Dat zegt PVV-leider Geert Wilders in een opmerkelijke videoboodschap aan het Turkse volk. De boodschap is ondertiteld in het Turks en ingesproken in een Nederlandse en in een Engelse variant.

Volgens Wilders maakt de Turkse regering het Turkse volk onterecht wijs dat het land ooit lid zal worden van de Europese Unie. ,,Nou vergeet het maar. Jullie zijn geen Europeanen en zullen dat nooit worden. Een islamitische staat als Turkije hoort niet bij Europa.'' Wilders noemt de onlangs herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan ,,een gevaarlijke islamist, die de islamitische vlag hijst''.

Regeringen die instemmen met de afspraken die met Turkije zijn gemaakt over de en visumliberalisatie door de eigen burgers worden weggestemd, voorspelt Wilders.

Totaal ongepast Premier Mark Rutte veroordeelt de video van Geert Wilders hard. Hij zei dat Wilders uiteraard vrijheid van meningsuiting heeft, maar dat hij nu wel een heel land en een hele bevolking ,,op een ongelooflijke manier'' schoffeert. Rutte noemde dat ,,echt totaal ongepast''. Bovendien draagt het niets bij aan een oplossing, aldus de premier.

Nederlands:


Engels:
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy