Emlakmania Emlak arayanlar icin dogru adres

Zaterdag, 11 Jul

Politiek Enthousiaste groep van Baarnse dorpsgenoten van start met cursus Politiek Actief

Enthousiaste groep van Baarnse dorpsgenoten van start met cursus Politiek Actief

Afdrukken PDF
Begin september gaf de gemeente Baarn haar inwoners de kans om mee te doen met de cursus Politiek Actief. Deze cursus van ProDemos geeft inwoners de kans om hun kennis over de lokale politiek te vergroten en daarnaast vaardigheden als debatteren te verbeteren.

Het enthousiasme voor deelname was groot: ruim dertig mensen schreven zich in voor de cursus en dinsdag 10 november was de eerste bijeenkomst.

De eerste bijeenkomst stond in het teken van kennismaken en de staatsinrichting. Na een welkomstwoord van de burgemeester gingen de deelnemers aan de slag met elkaar leren kennen. Verschillende deelnemers gaven na afloop aan dat het een enthousiaste en gemêleerde groep mensen is die meedoet.

Een van de cursisten zegt blij te zijn met de diversiteit en positieve instelling van de groep: deelnemers willen op een positieve manier iets bijdragen aan de lokale gemeenschap.

Een andere cursist bevestigt dit wanneer zij aangeeft nu al mensen te hebben gevonden die zich in willen zetten voor eenzelfde onderwerp. Een derde cursist grapt samen met een andere deelnemer dat ze als verrassing misschien wel direct worden geïnstalleerd als nieuwe gemeenteraad.

Op het programma voor de eerste bijeenkomst stond de staatsinrichting van Nederland. Hierbij was aandacht voor het politieke krachtenveld: hoe wordt Nederland bestuurd. De cursusleidster vertelde over verkiezingen, politieke partijen en zelf politiek actief worden. Hierbij waren ook raadsleden Heidi van Otten en Frans Colthoff aanwezig om vragen te beantwoorden over waarom zij raadslid geworden zijn en hoe het is om raadslid te zijn.

De deelnemers beschreven de eerste cursusavond als interactief, met veel openheid en ruimte voor vragen. Een van de cursisten vergeleek de eerste bijeenkomst met het kopen van nieuwe schoenen: spannend maar ook trots. In het begin knellen de nieuwe schoenen nog wel een beetje en je vraagt je af of ze lekker gaan lopen. Maar dan, ineens, lopen je nieuwe schoenen lekker, zo lekker dat je ze niet meer uit wil doen. En dan zie je nog een paar schoenen … [Bron: Gemeente Baarn]

Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy