Emlakmania Emlak arayanlar icin dogru adres

Zondag, 12 Jul

Laatste Nieuws Help de vluchtelingen uit Myanmar

Help de vluchtelingen uit Myanmar

Afdrukken PDF
Zeker 582.000 Rohingya vluchtelingen zijn de grens overgestoken vanuit de deelstaat Rakhine in Myanmar naar buurland Bangladesh. Daar komen iedere dag vele nieuwe vluchtelingen bij. Terwijl het geweld in Myanmar doorgaat, lopen de vluchtelingen in de kampen in Bangladesh opnieuw gevaar. Er is een groot tekort aan eten, schoon drinkwater en medicijnen. Stichting Vluchteling helpt, help jij mee?

Deze vluchtelingen hebben dringend hulp nodig en acute medische zorg. Ook wordt door de gebrekkige sanitaire voorzieningen, slechte hygiëne en een tekort aan schoon drinkwater gevreesd voor de uitbraak van besmettelijke ziektes als cholera.

“Voor onze ogen voltrekt zich een enorme humanitaire crisis, die door de grote aantallen vluchtelingen en de onhygiënische omstandigheden waarin ze terecht komen, makkelijk veel verder uit de hand kan lopen,” directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling.

De Rohingya zijn een moslimminderheid in de deelstaat Rakhine en behoren tot ‘s werelds grootste groep stateloze mensen. Door de Myanmarese regering worden ze niet erkend als wettige inwoners van het land. Sinds het geweld tegen deze moslims eind augustus is opgelaaid, met honderden doden tot gevolg, zijn de Rohingya massaal de grens over gevlucht en andere inwoners ontheemd geraakt.

Help jij mee?
Er is een groot tekort aan eten, schoon drinkwater en medicijnen voor de vluchtelingen uit Myanmar. Stichting Vluchteling helpt, bijvoorbeeld met de inzet van mobiele medische teams. Jij kan helpen. Want voor 21 euro kunnen wij al een noodhulpset (met medicijnen, verbandmiddelen en andere hulpmiddelen inkopen) zodat een mobiel medisch team noodhulp kan bieden.

Klik hier om een donatie te doen via de website van Stichting Vluchteling
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy