Emlakmania Emlak arayanlar icin dogru adres

Zondag, 24 Jun

Laatste Nieuws Veel somberheid over integratie

Veel somberheid over integratie

Afdrukken PDF
Een grote meerderheid van de autochtone Nederlanders (78 procent) vindt volgens een peiling van EenVandaag dat de integratie is mislukt.

Ruim twee derde van bijna 30.000 autochtone leden van het panel van het tv-programma die hun mening gaven, is het eens met de stelling dat de Nederlandse identiteit „onder druk staat.”

Als reden worden „de islam” en de „aanwezigheid van immigranten” genoemd, maar ook „de verminderde tolerantie van autochtone Nederlanders.”

Meer openstaan voor anderen
Nederlanders met een migratieachtergrond zijn minder somber. EenVandaag liet onderzoeksbureau GfK ook ruim duizend Nederlanders met een migratieachtergrond bevragen. Zij gaven in grote meerderheid (72 procent) aan dat Nederlanders „meer moeten openstaan voor anderen.” Daar is bijna de helft van de ondervraagde autochtonen het mee eens. Maar van deze groep vindt tevens 85 procent van de ondervraagden dat mensen met een migratieachtergrond meer hun best moeten doen.

Verschillen tussen bevolkingsgroepen mogen er wel zijn zolang iedereen zich maar aan de Nederlandse wetten en regels houdt, vindt een grote meerderheid: 79 procent van de autochtonen en 86 procent van de allochtonen.[Bron:Telegraaf]
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy