Emlakmania Emlak arayanlar icin dogru adres

Zondag, 24 Jun

Laatste Nieuws Basisscholen negeren hogere score eindtoets bij schooladvies

Basisscholen negeren hogere score eindtoets bij schooladvies

Afdrukken PDF
Basisscholen vertikken het nog vaak om hun schooladvies bij te stellen als uit de eindtoets blijkt dat een leerling een hoger niveau aankan, dan de school eigenlijk dacht.

Scholen zijn wettelijk verplicht om het advies van hun eigen leerkracht nog eens goed tegen het licht te houden als een leerling veel beter op de eindtoets scoort dan gedacht. Zo'n eindtoets -opvolger van de Cito-toets- bepaalt mede naar welk niveau een leerling kan, bijvoorbeeld vmbo, havo, vwo.

Staatssecretaris Dekker (Onderwijs) laat weten dat afgelopen schooljaar 62.000 leerlingen in aanmerking kwamen voor heroverweging. Daarvan zijn slechts een kleine 13.000 schooladviezen aangepast. Soms is dat terecht, omdat een leraar nu eenmaal meer inzicht heeft in de kwaliteiten van een leerling dan een toets en ook bijvoorbeeld de thuissituatie kan meewegen in zijn oordeel.

De VVD-bewindsman ziet echter dat een aantal grote scholen weigert om ├╝berhaupt te kijken naar de verschillen in uitkomsten. Dekker noemt dat 'onwenselijk' en 'in strijd met de wet'. Hij stuurt de inspectie op deze scholen af.[Bron:Telegraaf]
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy