Emlakmania Emlak arayanlar icin dogru adres

Dinsdag, 25 Feb

Huisvesting Mogelijk gezondheidsgroep in oude CBS-gebouw

Mogelijk gezondheidsgroep in oude CBS-gebouw

Afdrukken PDF

CBS-gebouw-baarnEemland Wonen is op zoek naar een nieuwe huurder voor het monumentale pand op de hoek Javalaan-Oosterstraat. Dat bevestigde de heer Van der Velden, directeur van de Baarnse woningbouwvereniging. Het pand aan de Oosterstaat 1 staat voor veel Baarnaars beter bekend als ‘het oude CBS-gebouw’, omdat het jarenlang onderdak heeft geboden aan het Centraal Bureau voor Schimmelcultures (CBS), een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

De huidige hoofdhuurder Bindt BV, dat tegenwoordig Bureau Bos heet, is onlangs verhuisd naar de Amalialaan in Baarn. Op dit moment bevinden zich alleen nog het Paramedisch Instituut Baarn en Funk International in het pand. Eemland Wonen onderzoekt nu de mogelijkheden om het gebouw aan een groep zorgverleners te verhuren. Dat zou uitstekend passen bij de functionaliteit van het pand, vindt Van der Velden. “We zijn daarover in gesprek met een niet-Baarnse apotheek en met één huisarts, die wel uit Baarn komt.” Om welke huisarts het gaat, wil Van der Velden vooralsnog niet kwijt.

Eemland Wonen is echter van mening dat er twee andere artsen bij zouden moeten. De zaak is dus nog niet rond. Van der Velden heeft de potentiële nieuwe huurders tot 1 maart 2010 de tijd gegeven om met de vereiste aanvulling te komen. Is hij niet bang dat hij geen huurders vindt en dat het pand deels komt leeg te staan? “Absoluut niet. Dit is zo’n gewilde locatie.”
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy