Week van de Veiligheid van 11 t/m 17 oktober: ‘Bent u voorbereid op criminaliteit?’

Dit najaar staat in heel Nederland - en ook in Baarn - veiligheid centraal in de Week van de Veiligheid, die van 11 tot en met 17 oktober plaatsvindt. Het thema luidt: ‘Bent u voorbereid op criminaliteit?’.

Weerbare ondernemers
Tijdens deze week besteedt de gemeente Baarn onder andere aandacht aan de mogelijkheden voor ondernemers om criminaliteit te voorkomen en (medewerkers) meer alert en weerbaar te maken. Bewust of onbewust kunnen ondernemers te maken krijgen met criminaliteit. In de coronacrisis hebben criminelen niet stilgezeten. Er is een landelijke ontwikkeling zichtbaar dat criminelen misbruik maken van de financieel kwetsbare positie waarin ondernemingen zich bevinden, met name horeca. Het is daarbij belangrijk om winkeliers en horeca weerbaar te maken tegen ondermijning.

De gemeente Baarn gaat in de Week van de Veiligheid en daarna langs bij winkeliers en horeca-eigenaren om kort persoonlijk met hen in gesprek te gaan en hen, aan de hand van een checklist, te wijzen op de risico’s van ondermijnende criminaliteit. Na dit gesprek krijgt de betreffende onderneming symbolisch een sticker ‘Weerbaar tegen ondermijning’.

Training online veiligheid
Ook zullen in de Week van de Veiligheid inwoners geïnformeerd worden over diverse vormen van criminaliteit. Zo zal op 12 oktober de politie voor een breed publiek een training online veiligheid in welzijnscentrum De Leuning verzorgen. Internet en het gebruik van sociale media hebben ons veel mooie dingen gebracht. Maar helaas is er ook een keerzijde: steeds vaker proberen cybercriminelen binnen te komen in telefoon of computer om gegevens te stelen of schade aan te richten. Men kan zich hiertegen beveiligen en ervoor zorgen dat het voor criminelen een stuk lastiger is om binnen te dringen.

De informatiebijeenkomst online veiligheid wordt gehouden in welzijnscentrum De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn op dinsdag 12 oktober 2021. De inloop is vanaf 17.00 uur en om 17.15 uur start het programma. De bijeenkomst duur tot circa 19.00 uur. Er is tijdens en na de bijeenkomst voldoende ruimte om vragen te stellen aan de experts. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de link op de website van Welzijn Baarn www.welzijnbaarn.nl/inschrijven-activiteit, per e-mail bij Marianne Bosch van Welzijn Baarn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch: 06-10645530.

In de Week van de Veiligheid heeft het thema veiligheid bijzondere aandacht, maar ook daarna blijft gemeente Baarn natuurlijk aandacht vragen voor deze zaken samen met haar veiligheidspartners. [Bron: Gemeente Baarn]

TPL_BACKTOTOP