Subsidie voor kleine energiebesparende maatregelen

Huurders en woningeigenaren kunnen €70,- subsidie krijgen voor kleine energiebesparende maatregelen in huis. Ze kunnen hiervoor producten kopen, zoals tochtstrips, ledlampen of een waterbesparende douchekop. 1000 huishoudens in Baarn kunnen gebruik maken van deze regeling. De actie duurt tot 31 juli 2022, tenzij de subsidiepot eerder leeg is.

Wethouder Jannelies Vissers: “We werken aan een klimaatneutraal Baarn in 2030 en energiebesparing is daarvoor heel belangrijk. Want hoe minder energie we verbruiken, hoe minder we hoeven op te wekken. Iedereen kan daar een steentje aan bijdragen. Met deze subsidie willen we energiebesparende maatregelen in huis stimuleren. Kleine aanpassingen kunnen je huis al energiezuinig en comfortabel maken én de energierekening verlagen. Dus het mes snijdt aan twee kanten!”

Hoe werkt het?
U kunt de energiebesparende producten direct bestellen in de webshop. Is een product duurder, dan betaalt u alleen het bedrag boven die € 70,-. Daarnaast kunt u geld terug krijgen voor aangeschafte producten die u na 1 april 2021 heeft gekocht en waar u het bonnetje nog van heeft bewaard. U kunt met uw bonnetje de cashback aanvragen. U krijgt dan € 70,- op uw rekening teruggestort. Zowel de webshop als de cashback-actie is te vinden op: www.duurzaambouwloket.nl/rrew-baarn.

EnergieCoaches
De EnergieCoaches van EnergiekBaarn helpen u graag om uw huis energiezuinig en comfortabel te maken. Dat doen ze gratis. Ze bekijken samen met u welke maatregelen in uw woning het meeste opleveren en welke producten u daarvoor kunt bestellen. U kunt een afspraak maken met een EnergieCoach via www.energiekbaarn.nl/energiecoaches

Subsidie nu ook voor huurders
Afgelopen jaar konden woningeigenaren al gebruik maken van een voucher voor kleine energiebesparende maatregelen. Bij deze nieuwe subsidieronde kunnen ook huurders subsidie krijgen. De gemeente werkt samen met Eemland Wonen en EnergiekBaarn om de subsidie bij huurders onder de aandacht te brengen.

Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op www.duurzaambouwloket.nl/rrew-baarn.

TPL_BACKTOTOP