Emlakmania Emlak arayanlar icin dogru adres

Zondag, 12 Jul

Gemeente Baarn Gemeente Baarn ruimt weer fietsen op bij het station

Gemeente Baarn ruimt weer fietsen op bij het station

Afdrukken PDF
Bij het NS-station Baarn parkeren de meeste mensen hun (brom-, snor-)fiets netjes in de fietsenstallingen. Maar er zijn er ook die hun fiets op straat parkeren – buiten de fietsenrekken.

Dat mag niet, want het hindert de doorgang op de stoep. Soms zitten daar ‘wrakken’ tussen die het predicaat ‘brom-/snor- fiets’ niet meer verdienen. Verder zitten er exemplaren tussen die in de steek gelaten zijn door de eigenaar – de zogenaamde weesfietsen – maar die wel stallingsruimte innemen. Om de stationsomgeving netjes en toegankelijk te houden, ruimt de gemeente regelmatig de verkeerd geparkeerde fietsen, in de steek gelaten weesfietsen en fietswrakken op. Binnenkort is een nieuwe opruimactie. Voorkom dat uw (brom-, snor-)fiets wordt opgeruimd en parkeer uw voertuig in- of direct tegen de fietsenrekken.

Opgeruimde (brom-, snor-)fietsen neemt de gemeente mee naar de Gemeentewerf. Daar kunnen de eigenaren hun voertuig tegen pinbetaling van € 15,- weer ophalen door zich met (brom-, snor-)fietssleutel en met een geldig legitimatiebewijs te melden bij het Recyclingstation op de Gemeentewerf (Oude Amsterdamsestraatweg 4 in Baarn). Deze is voor het afhalen van meegenomen fietsen geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 tot 16.00 uur.
Stickers
Voordat het tot daadwerkelijk weghalen van (brom-, snor-)fietsen komt, plakt de gemeente waarschuwings-stickers. De eigenaar heeft dan nog een kans om het voertuig zelf weg te halen. Zo niet, dan wordt dat voor hem of haar gedaan. Weesfietsen worden 28 dagen van tevoren van een rode waarschuwingssticker voorzien. Fietswrakken worden één week van tevoren van een oranje waarschuwingssticker voorzien. Nog steeds aanwezige en gestickerde weesfietsen en wrakken worden na deze termijn door de gemeente verwijderd.

Verkeerd gestalde (brom-, snor-)fietsen krijgen een gele waarschuwingssticker voorzien. Ze worden de volgende dag door de gemeente verwijderd. Men heeft na de waarschuwing dus nog 24 uur de tijd. Fietsen geplaatst voor of bij van de Koninklijke wachtkamer zullen direct zonder waarschuwing door de gemeente verwijderd worden.

Voorkomen
U kunt heel eenvoudig voorkomen dat uw (brom-, snor-)fiets wordt meegenomen: stal uw voertuig altijd waar het hoort, namelijk in- of direct tegen de fietsenrekken. U kunt ook gebruik maken van de NS zelf-service fietsenstalling in Baarn. De stalling (direct naast het station) is elke eerste 24 uur gratis! Ideaal dus als u de fiets dagelijks stalt en ophaalt. [Bron: Gemeente Baarn]
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy