Emlakmania Emlak arayanlar icin dogru adres

Zondag, 12 Jul

Gemeente Baarn Word lid van de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein Baarn

Word lid van de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein Baarn

Afdrukken PDF
Heb jij kijk op hoe het sociale beleid van de gemeente doorwerkt in de Baarnse samenleving? En wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van de inwoners van de gemeente Baarn? Meld je dan aan als lid van de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein Baarn.

Wie zijn wij?
Binnenkort gaat de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein Baarn aan de slag. Deze Adviesraad wordt een belangrijke gesprekspartner voor de gemeente (college en beleidsmedewerkers) als het gaat over het beleid in het sociale domein. Ze geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies over maatschappelijke ondersteuning van inwoners voor de gebieden zorg & welzijn, werk & inkomen, leefbaarheid & veiligheid en jeugd. We zoeken betrokken en actieve inwoners die de gemeente willen adviseren vanuit inwonersperspectief. Binnen de Adviesraad zijn er drie Adviesteams: ‘Jeugd, Onderwijs en Opvoeding’; ‘Volwassenen tot 65 jaar’; en ‘65 en ouder’. De voorzitters van de teams vormen samen de centrale Adviesraad Sociaal Domein Baarn.

Wat zijn je werkzaamheden?
De Adviesraad Sociaal Domein Baarn geeft inwoners die te maken hebben met het sociale beleid van de gemeente Baarn een duidelijk herkenbare stem. De Adviesraad geeft de gemeente gevraagde en ongevraagde adviezen vanuit het perspectief van de inwoners. De leden leveren hun inbreng op persoonlijke titel en werken zonder last en ruggespraak samen met de collega’s in de adviesraad. Leden vertegenwoordigen niet (groepen) inwoners van de gemeente. Zij brengen het inwonersperspectief in omdat ze weten wat er speelt onder inwoners in de gemeente en omdat ze actief zijn geweest in diverse (lokale) netwerken. De leden van de Adviesraad denken mee over het maken van beleid en ze onderzoeken hoe het beleid overkomt op inwoners en hoe het voor inwoners uitpakt. Ze luisteren goed naar wat de inwoners, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties met hen delen en benutten dat voor hun advieswerk. De Adviesraad vergadert ongeveer vijf keer per jaar. Tussentijds is er veel overleg via de mail.

Wat vragen we van je?
Je bent een meerderjarige inwoner van de gemeente Baarn en hebt kennis van en/of ervaring met het werkterrein van de adviesteams. Het gaat om kennis en ervaring vanuit de belevingswereld. Je weet wat er bij inwoners speelt en kunt dit duidelijk en concreet onder woorden brengen. Je gelooft in de waarde van inwoners/cliëntenparticipatie. Verder ben je een goed netwerker, stel je je actief op bij samenwerking en sta je open voor meningen van anderen en geluiden uit de plaatselijke samenleving. Je kunt omgaan met soms tegengestelde belangen en onderhoudt goed contact met verschillende groepen inwoners.

Wat bieden wij?
De Adviesraad Sociaal Domein Baarn biedt je de gelegenheid om samen met de andere leden een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van de inwoners van de gemeente Baarn. De functie wordt uitgevoerd op basis van vrijwilligheid. Er is een onkostenvergoeding van toepassing voor bijvoorbeeld reiskosten en scholing.

Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd in lidmaatschap van de Adviesraad Sociaal Domein Baarn, stuur dan vóór 6 mei 2019 een e-mail met je motivatie naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. onder vermelding van ‘Lidmaatschap Adviesraad’. Je kunt daarbij ook uitspreken naar welk van de drie Adviesteams je voorkeur uitgaat.

Heb je vragen over de functie, dan kun je die stellen via hetzelfde e-mailadres. Of je kunt tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met Joyce van Rennes, beleidsmedewerker Sociaal Domein, via tel. 035 – 54 8116 11.
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy