Emlakmania Emlak arayanlar icin dogru adres

Dinsdag, 22 Sep

Gemeente Baarn De Baarnse jongerenwerkers: verbinding tussen jeugd en buurt

De Baarnse jongerenwerkers: verbinding tussen jeugd en buurt

Het team Jongerenwerk slaat een brug tussen buurtbewoners, politie, gemeente en jeugd. De jongerenwerker richt zich op jongeren die zich ophouden in de openbare ruimte. Wanneer jongeren vaak buiten rondhangen, kunnen er meldingen van overlast ontstaan.

Dan gaat jongerenwerk in gesprek met de jeugd en de melders om te kijken of er een oplossing kan worden gevonden. Zo legt het jongerenwerk verbinding tussen jongeren en de buurt.

De jongerenwerkers gaan ook in gesprek met jongeren over wat hen dagelijks bezighoudt. Omdat de jongerenwerkers aansluiten bij de leefwereld van de jongeren, ontstaat er sneller een vertrouwensband.

Komen in deze gesprekken dingen naar voren waar jongeren mee zitten (denk aan: geen motivatie op school, pesten, problemen thuis), dan gaan de jongerenwerkers samen met de jongere op zoek naar een oplossing. Ook kan een jongerenwerker er voor zorgen dat een jongere de juiste hulp krijgt.

Wilt u meer informatie over het Jongerenwerk in Baarn, neem dan contact op met Abdessamad Astitou, tel. 06-53262190. [Bron: Gemeente Baarn]
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy