Emlakmania Emlak arayanlar icin dogru adres

Zondag, 12 Jul

Economie Declaratiefonds nu ook voor mensen met schuldhulpverlening

Declaratiefonds nu ook voor mensen met schuldhulpverlening

Afdrukken PDF
euro_broekriem_b Sinds kort is het Declaratiefonds in de gemeente Baarn opengesteld voor inwoners in een geregistreerd schuldhulpverleningstraject. Het Declaratiefonds biedt inwoners met een laag inkomen een jaarlijkse vergoeding voor activiteiten op cultureel, maatschappelijk, sportief en recreatief gebied.

De basisvergoeding is € 150,- per gezinslid. De vergoeding is ook te gebruiken voor bijvoorbeeld een telefoon-, televisie-, internetabonnement. Voor inwonende kinderen van 4 tot 18 jaar is de aanvullende vergoeding € 253,-. Te gebruiken voor sport, culturele activiteiten en bijvoorbeeld zwemlessen bij sportcentrum De Trits.

Schuldhulpverleningstraject
Het netto besteedbaar inkomen (netto inkomsten min de vaste lasten) moet lager zijn dan 120 procent van de geldende bijstandsnorm. Mensen die in een schuldhulpverleningstraject bij de Kredietbank zitten, krijgen een brief thuis met daarbij de berekening van het zogeheten ‘Vrij Te Laten Bedrag’, dat nodig is voor het doen van de aanvraag voor het Declaratiefonds.

Vergoeding aanvragen
U kunt hier een vergoeding uit het Declaratiefonds aanvragen. Het Loket Wonen, Zorg & Welzijn van de gemeente toetst of de aanvraag voldoet aan de voorwaarden.

Hebt u vragen?
Dan kunt u contact opnemen met Loket Wonen, Zorg & Welzijn via telefoonnummer 035-5481611 (op werkdagen van 08.00 tot 12.00 uur) of een mail sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . [Bron: Gemeente Baarn]