Emlakmania Emlak arayanlar icin dogru adres

Zondag, 12 Jul

Economie Voordelige zorgverzekering speciaal voor mensen met een laag inkomen of een uitkering

Voordelige zorgverzekering speciaal voor mensen met een laag inkomen of een uitkering

Afdrukken PDF
euro_broekriem_b Zorg wordt steeds duurder, daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Dit kan via de collectieve zorgverzekering van de gemeente Baarn.

Deze is speciaal afgesloten voor mensen met een uitkering of een laag inkomen en biedt tegen een voordelige prijs een goede dekking voor veelvoorkomende kosten van chronische ziekte of handicap.

Door hieraan deel te nemen, profiteert u van veel extra’s. De gemeente Baarn betaalt bovendien een deel van de premie van de aanvullende verzekering. De regeling wordt door de gemeente Baarn geboden vanwege de afschaffing van de landelijke regeling Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg).

Minder betalen en méér vergoedingen voor zorgkosten
De collectieve verzekering is afgesloten bij Agis/Zilveren Kruis Achmea, De verzekering bestaat uit de basisverzekering en een aanvullende optimaal 3 plus tand 2-sterren verzekering. Wilt u weten of onze collectieve zorgverzekering voldoende afgestemd is op uw persoonlijke situatie dan kunt u terecht op www.gezondverzekerd.nl (de gemeente Baarn heeft daar een eigen pagina)ter vergelijking met uw huidige zorgverkering.

Voor deze verzekering(en) geldt dat:
  • Er een korting is van 4,5 procent op de basisverzekering. Na de korting bedraagt de premie € 104,52 per maand.
  • De gemeente Baarn een deel van de premie van de aanvullende verzekering betaalt van € 22,75 per maand, waardoor de netto premie op € 25,50 komt.
  • De maandelijkse premie voor de basisverzekering plus de aanvullende verzekering komt hiermee op een totaalbedrag van €130,02 per maand.
  • Deelnemers toegang hebben tot extra vergoedingen voor onder meer brillen, fysiotherapie, tandartskosten, alternatieve geneeswijzen, volledige vergoeding voor hulpmiddelen (zoals een hoortoestel en orthopedisch schoeisel), extra vergoedingen voetzorg en dieetadvisering en een volledige vergoeding eigen bijdragen WMO tot een maximum van € 375,-.
  • Agis/Zilveren Kruis Achmea iedereen accepteert, ook mensen met een mindere gezondheid.
Voorwaarden
Mensen met een uitkering, maar ook werkenden en zelfstandigen met een laag inkomen tot 115 procent van de voor hen geldende bijstandsnorm kunnen deelnemen aan de collectieve verzekering* Als extra voorwaarde geldt dat uw vermogen niet hoger mag zijn dan € 5.895 voor een alleenstaande of € 11.790 voor een alleenstaande ouder of gezin. Ook mag de overwaarde van uw eigen woning niet meer dan € 49.700 bedragen.

Aanvragen
Wilt u meedoen met de collectieve zorgverzekering van de gemeente dan kunt u een aanvraagformulier bij Werk en Inkomen BBS ophalen of deze telefonisch bij Werk en Inkomen BBS opvragen. Voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering kunt u bellen met Agis (071) 751 00 33 of Werk en Inkomen BBS (035) 609 34 11. Afmelden voor de oude zorgverzekering kan tot 1 januari 2016. Aanmelden voor een nieuwe kan tot 1 februari 2016, als de oude zorgverzekering tijdig is opgezegd.

Openingstijden Werk en Inkomen Baarn, Bunschoten en Soest
Werk en Inkomen is tussen 9.00 en 12.00 uur geopend en bereikbaar op telefoonnummer (035) 609 34 11. Het bezoekadres is Raadhuisplein 1 (ingang Werk en Inkomen) in Soest.

*) Toelichting:
De meest voorkomende inkomensgrenzen om voor de bijdrage in aanmerking te komen zijn per maand (niveau 1 juli 2015)
  • voor een alleenstaande vanaf 23 tot AOW-leeftijd: € 1.051,66
  • voor gehuwd / samenwonend vanaf 21 jaar tot AOW-leeftijd: € 1.502,38
  • voor een alleenstaande AOW-gerechtigd: € 1.179,66
  • voor gehuwd /samenwonend (één of beiden) AOW-gerechtigd: € 1.612,97
De genoemde bedragen zijn exclusief de vakantietoeslag.[Bron: Gemeente Baarn]